Овие пратеници ни го сменија името

396

По дводневно тактизирање Заев обезбеди двотретинско мнозинство потребно за изгласување на уставните измени.

Од присутните 81 пратеници, сите се изјаснија „ЗА“ со што Република Македонија стана Република Северна Македонија.

Еве кои пратеници гласаа за промена на името:

 

Skin Delight