ТОП,Македонија

Пациент пукал во лекар на Абдоменална хирургија

Пациент пукал во лекар на Абдоменална хирургија
Пациент пукал во лекар на Абдоменална хирургија

Лекар од Клиниката за абдоменална хирургија утринава е ранет во ногата од пациент.

Неофицијално, пациенстот бил незадоволен од лекарот, бидејќи неговата мајка која била хоспитализирана на Клиниката починала.

Напѓачот пукал и во медицинската сестра, но таа не била погодена.

Во моментот на Клиниката има полиција, а напаѓачот, заедно со уште двајца кои исто така дивееле на Клиниката, се уапсени.

Повеќе детали за настанот, од МВР најавија за подоцна.