Пациентите одовие пет ризични групи имаат најмали шанси да ја преживеат короната

171

Иако секој може да заболи од корона не секој има подеднакви шанси да се излечат.Според докторите, постојат пет ричични групи кои потешко можат да се извлечат.

  1. Дебели луѓе

Луѓето со прекумерна тежина имаат ризик фактор дека ќе починат од корона од 75 проценти.

2. Висок крвен притисок

Хипертензијата е на второ место меѓу фактор на ризик но тоа недоволно го знаат ризичните групи.Оваа појава посебно била воочлива во центарот на короната-Вухан.ж

3. Срце

Срцето и белите дробови се повразни. Ако срцето ви е слабо или имате блокирани артерии телото вложува многу напор да крвта и кислородот циркулираат по телото.

4. Дијабетес

Третина од случаите во целиот свет се поврзани со појавата на дијабетес. Оние со дијабетес тип 1 имаат поголема шанса да починат од оние со дијабет 2.

5. Астма

Короната има опасни последици за луѓето со хронични респираторни болести како што се цистична фиброза, астма или алергија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.