Падна првиот снег на планината Кожув

Падна првиот снег на планината Кожув за оваа сезона. Снежната покривка изнесува околу 18 сантиметри.

sneg

Засега снежната покривка изнесува околу 18 сантиметри, но снежните врнежи и понатаму се интензивни. Очекуваме до крајот на денот согласно прогнозата за временските услови, снежната покривка да достигне од 25 до 30 сантиметри, изјави Ангел Наков, извршен директор на ски центарот „Кожуф“ компанија чие седиште е во Кавадарци.