„Паднаа“ големи сајтови како Amazon, Guardian, NYT и Reddit

30

Голем прекин на серверот во вторникот резултираше со исклучување на многу популарни веб-страници, вклучувајќи ги Amazon, Twitch, GitHub и десетици новински организации.
Некои од најпосетуваните веб-страници на Интернет, вклучувајќи ги Amazon, Reddit, Twitch, GitHub, eBay, Etsy, Pinterest и Stack Overflow, отидоа офлајн, оставајќи многу корисници од целиот свет да се прашуваат што се случило.

Особено беа погодени американските и европските медиуми, а погодени беа веб-страниците како New York Times,  Тhe Guardian, the Independent, FT, CNN, Тhe Atlantic, Тhe New Statesman, Le Monde, New York Magazine и New Yorker.

Дури и емотиконите на Твитер беа привремено офлајн, иако мрежата на социјалните медиуми како целина остана релативно стабилна.

Голем дел од мрежната инфраструктура на владата на Обединетото Кралство беше исто така отфрлена од мрежата, вклучувајќи ги приходите и царината на нејзиното височество, официјалната страница за пандемија на Велика Британија Ковид-19 и услугата за визи и имиграција.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.