Секс

Пет работи кои го убиваат либидото

Пет работи кои го убиваат либидото

Понекогаш, и покрај тоа што го знаете фактот колку е добро чувството да постигнете оргазам, сексот ви изгледа непотребен. Но, добра е веста што таквото размислување често е последица на навика која секогаш може да се промени. Еве што откриле сексолози на Women’s Health:

1. Премногу вино

Алкохолот не ги погодува само мажите и нивните сексуални изведби и либидо, туку и жените, кои можеби поради тие неколку чаши вино, да не се впуштат во сексуална авантура. Една чаша е во ред. Се повеќе од тоа е прмногу.

2. Лекови

Тоа веројатно го знаете, но ќе го нагласиме уште еднаш: советувајте се со лекар, ако се сомневате дека тие влијаат на овој проблем.

par-u-restoranu-1394450269-29754

3. Недостиг на сон

Освен тоа што следниот ден се чувствувате уморно и непродуктивно на работа, поради овој проблем може да трпи и сексуалниот живот. Добивањето на доволно сон е од витално значење за телото да функционира како што треба. Обидете се секој ден да спиете барем по 7 часа.

umorna-devojka-1388772672-23386

4. Прекумерна телесна тежина

Вишокот на килограми и тоа како може да го намали сексуалниот нагон. Не би било лошо да подразмислите за водење на малку поздрав начин на исхрана и тренинзи.

5. Богат социјален живот

Убаво е да се има многу пријатели и познаници, да излегувате и да се забавувате. Но, таквиот начин на живот со себе носи недостаток на сон, умор, стрес и недостаток на време за интимност со партнерот. Одберете ги приоритетите.