Петрушевска до Рамчиловиќ: Вие сте и ќе останете предавникот Зекири!

Пратеничката Марија Петрушевска, од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, на вечерашната собраниска седница го нарече пратеникот Зекир Рамчиловиќ „предавникот Зекир”.

Рамчиловиќ претходно зборуваше за состојбите во Петровец, по што Петрушевска се јави за контрареплика, посочувајќи дека тој ги лажел и измамил сограѓаните во оваа општина.

-За моите сограѓани вие сте и ќе останете предавникот Зекир, рече Петрушевска.

Рамчиловиќ и врати дека ваквиот речник е својствен за ВМРО-ДПМНЕ.

-Затоа ја изгубивте поддршката меѓу Бошњаците во земјава и нема да победите на избори се додека не го смените начинот на однесување, рече Рамчиловиќ.