Пиперките со најголем пораст на цените на зелените пазари

163

Најголем пораст на цените на зелените пазари во ноември е регистрирано кај зелените и црвени пиперки, додека најголемо е намалувањето кај лимоните и бананите, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Најголемо зголемување на најчестите цени на земјоделските производи на пазарите на големо во ноември оваа година, во споредба со истиот месец лани, се забележува кај кромидот и лукот. Најголемо намалување се забележува кај морковот и бананите.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.