По фотелји од телешка кожа, МЕПСО ќе троши 84.000 евра за авиобилети

67

АД МЕПСО распиша оглас за набавка на авио билети – резервација и набавка на услуги за воздушен транспорт на луѓе за временски период од 2 години. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 5.166.000 денари или 84.000 евра.

Инаку, пред 20-тина дена МЕПСО склучи договор вреден 212 илјади евра, со „Леснина ми“, фирма од која ќе купат кујни, канцелариски мебел и гарнитури. Во договорот за јавна набавка, највпечатливи се 39-те парчиња клуб фотелји, за кои е потенцирано дека мора да бидат тапацирани со природна телешка кожа. За нив компанијата ќе плати речиси 14 илјади евра.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.