Почина Виторио Емануеле Савој – син на последниот италијански крал Умберто Втори

Виторио Емануеле Савој, син на последниот италијански крал Умберто Втори, почина утринава на 86-годишна возраст, соопшти неговото семејство.

„На 3 февруари 2024 година, во 07.05 часот, неговото кралско височество Виторио Емануеле, војводата од Савој и принцот од Неапол мирно почина во Женева, опкружен со своето семејство. Местото и датумот на погребот ќе бидат објавени подоцна“, според на соопштението на Кралската куќа на Савој, пренесе агенцијата АНСА.