Почнува кампањата #НосиМаска на Владата и МЗ

41

Владата и Министерството за здравство започнуваат кампања за носење маски со цел поддршка на Законот и подигнување на свеста на граѓаните од важноста на почитување на мерките и препораките на Комисијата за заразни болести за заштита од корона вирусот.

„Кампањата која ќе оди со слоганот #НосамМаска, е подржана и ќе биде промовирана од страна на сите функционери членови и поддржувачи. Целта ни е да се подигне свесноста за тоа колку е важна заштитата од коронавирусот. Носењето на заштитни маски на отворен и во затворен простор е општо прифатена мерка за заштита во цела Европа. Тоа е засега наједноставен и најсигурен начин да се спротивставиме на пандемијата. #НосиМаска одговорност која треба да ја прифтиме, почитуваме, споделиме и применуваме“, велат од Министерството за здравство.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.