13.8 C
Skopje
четврток, септември 28, 2023

Почнува реконструкцијата на улица „Бутелска“, најави Костовски

Град Скопје заедно со Општина Бутел ќе ја реконструра улица “Бутелска” на потегот од вкрстување со улица “Александар Урдаревски” до автопат-обиколница.
На овој потег целосно ќе се реконструираат коловозните ленти во должина од речиси еден километар а комплетно ќе се направат и реконструираат оштетените пешачките патеки, објави градоначалникот на општина Бутел Дарко Костовски.

Решаваме еден голем децениски проблем во Општина Бутел со кој секојдевно се соочуваат жителите на нашата Општина!

-Град Скопје заедно со Општина Бутел ќе ја реконструра улица “Бутелска” на потегот од вкрстување со улица “Александар Урдаревски” до автопат-обиколница.
На овој потег целосно ќе се реконструираат коловозните ленти во должина од речиси еден километар а комплетно ќе се направат и реконструираат оштетените пешачките патеки.

-Целата оваа реконструкција предвидено е да биде во вредност од 26.810.580,00 денари а рокот на изведба е предвиден да биде 60 дена.

Повеќе од 12 години улица “Бутелска” била комплетно заборавена и затоа се наоѓа во ваква катострофална состојва со многу дупки. Оваа улица е една од нашите најпрометни улици на која дневно минуваат и транзитираат повеќе од 30.000 граѓани и е од големо значење за Општина Бутел.

Ова е уште едно предизборно ветување дадено пред граѓаните на Општина Бутел кое наскоро ќе биде завршено.

Интезивни и динамично го менуваме ликот на Општина Бутел!

Ветеното го реализираме, пишува Костовски во својата објава.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.