Поднесена е кривична пријава на Александар Маленко за измама и злоупотреба

193

Поднесена е кривична пријава за измама и злоупотреба против поранешниот пливач Александар Маленко.

Бранувањата во македонското пливање продолжуваат, а по најавата на најдобриот македонски пливач, Марко Блажевски дека размислува повеќе да не настапува за Македонија, конкретен чекор направи и претседателот на Националната пливачка федерација Александар Филипчев кој ја поднесе пријавата.

Според информации во дел од медиумите.  Филипчев сметаат дека Маленко  го нарушува угледот на пливањето, на федерацијата и на самата држава и поради тоа се одлучија да му поднесат кривична пријава за измама и злоупотреба.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.