Полицијата во Албанија спречи влез на 30 илегални имигранти од Сирија

Албанската полиција во градот Ѓирокастро заплени 30 илегални имигранти од Сирија, пренесуваат локалните медиуми.

Имигрантите биле уапсени во околината се село Булат, на околу 10 километри од Ѓирокастро.

Сириските граѓани влегле во Албанија од Грција и планирале да продолжат кон Италија.