Попоски на Кроациа Форум 2015

111
Попоски во посета на Јапонија
Попоски во посета на Јапонија

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски утре ќе учествува на овогодишниот, десетти по ред, Croatia Forum 2015.

Форумот се одржува од 9 до 11 јули во Дубровник, Република Хрватска на тема „Новата политика на развојот – кон партнерство и заедничка визија”.

Министерот Попоски ќе учествува на панелот посветен на „Надворешна, безбедносна и развојна политика: меѓусебната поврзаност и меѓусебната зависност“.

На маргините на Форумот, се очекува Попоски да оствари билатерални средби со своите колеги од земјите од Регионот.

Предвидено е Форумот да биде своевидна подготовка на претстојната Меѓународна конференција за финансирање на развојот, што ќе се одржи во Адис Абеба, во рамките на развојните планови на Обединетите нации за периодот по 2015 година. Прв пат на овогодишниот Croatia Forum 2015, ќе учествуваат високи државни претставници од Африка.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.