Поради ова жените бараат задоволство во туѓ кревет!

Ако жената подолго време постојано глуми оргазам, својата среќа во сексот ќе посака да ја побара на друго место, открива едно ново истражување. Интензитетот и бројот на оргазмите не влијаат врз желбата за изневерување кај жената, но подолгиот период глумење оргазам влијае врз желбата за исполнување на сексуалните потреби надвор од врската или бракот.

Сексуалната терапевтка Тами Нелсон открила дека повеќе од 50 отсто од жените имаат изглумено оргазам за време на сексуалниот однос, а дури 80 отсто од нив отворено го признаваат тоа.

На повеќето жени им треба директна стимулација на клиторисот во времетраење од 7 минути и 45 секунди, а ако не го покажат своето задоволство во форма на некаква физичка потврда, мажите нема да знаат ни дали се приближно близу, објаснила Нелсон.