Поранешниот министер за правда Маневски до Русковска: Ти избегaa бocовите со парите, дилepите се договорија за симболични кaзни

Ти избегaa бocовите со парите, дилepите се договорија за симболични кaзни, камен да беше ќе се стопеше од неправдите, пишува на Фејсбук поранешниот министер за правда, и советник во Град Скопје, Михајло Маневски.

-Aло Pусковска,

Во март го пробија случајот „Планина”, што се водеше со специјални мерки против нарко босови и високи криминалци од Грчец и Гази Баба.

Главните 7 нарко мафијаши и боссови се известени на време и “побегнаа” со пленот и со парите.

Останаа трошки и дилери кои сега наместо да се казнат, се спогодија со државата за симболични казни, кои наликуваат на награда.

Цела година работа ти пропадна. Многу се лутеше?

Еве поминаа 4 месеци, испитуваше полицајци, ги откри ли предавниците во МВР?

Не. Да ги откриеше ќе се пофалеше.

Нема ниту да ги откриеш, затоа што тие се пред тебе, зад тебе, окулу тебе, над тебе.

Не се брукај.

Монтирајте случаи за поранешни функционери на ВМРО. Толчи вода во аван. Уништувај успешни бизнисмени. Руши се пред себе, ама немој од овие актуелни арамии и криминалци од врвовите на власта на СДСМ и ДУИ, на Зоран Заев и Али Ахмети.
селективна обвинителке, имаш ли малку срам?, пишува Маневски.