Поранешниот партнер на Ходорковски го поздрави неговото помилување

Поранешниот шеф на финансиското обединување „Менатеп“, Платон Лебедев, осуден за кражба на нафта и перење пари, го поздрави помилувањето на поранешниот шеф на нафтената компанија „Јукос“, Михаил Ходорковски, пренесе „РИА Новости“.

„Лебедев много се радва за Михаил Ходорковски”, изјавил неговиот адвокат Алексеј Мирошниченко.