Поскапеа дел од цигарите

Дел од цигарите во Македонија веќе поскапеа иако од Министерството за финансии, изјавија дека наместо од 1 ноември, поскапување ќе има на 1 јануари наредната година.

Како што објави еМагазин, се работи за поскапување од 10 денари и тоа за цигари кои ги произведува Империал Тобако Тутунски комбинат Скопје, поточно брендовите Вест, Бос, Давидов, Родео, Жаде, а истото го потврдија од маркетите за веб порталот.