ПОСКАПУВАЊЕ: Маслото за 25%, лебот, шеќерот за 9,3% и други производи во декември 2021 споредено со декември 2020 година

Маслото за јадење „скокнало“ за 25 проценти во декември 2021 споредбено со декември 2020 година. Според Државниот завод за статистика, лебот и шеќерот пак поскапеле за 9,3 отсто, овошјето и зеленчукот за 6,5%, додека месото за 5,7 проценти за една година.

ЦЕНИ НА ПРОИЗВОДИ ВО ДЕКЕМВРИ 2021 СПОРЕДЕНО СО ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА:

МАСЛО +25,1%

ЛЕБ +9,3%

ШЕЌЕР +9,3%

ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК +6,5%

МЕСО +5,7%.