Секс

Постојат два типа пениси, откријте кој е подобар

Постојат два типа пениси, откријте кој е подобар

Според медицината, постојат два тима на машки полови органи, според големината во нормална положба. Дали некогаш сте слушнале за „растечки“ или „месести“ пенис.

Кое е основното правило: Доколу пенисот расте кога мажот е возбуден тогаш станува збор за „растечки“ песнис кој го имаат околу 80 отсто машки. Тогаш е дупло поголем од основната величина.

Но, доколку станува збор за пенис кој не расте иако е возбуден, како кај 20 проценти од мажите тогаш станува збор за „месети“ пенис. Овој пенис само малку се зголемува во ерекцијата – само се вкочанува. За разлика од растечкиот пенис, овој пенис се пумпа со крв кога чувствува возбуда.

Зошто некои мажи имаат растечки, а некои месести пенис?

Тоа е генетски условено. Месестите се почести во потоплите подрачја, а растечките во постудени.

 Што е подобро во сексот?

И двата се во ерекција на приближно иста големина. Значи, нема разлика во сексот.