Потресно сведошто: Прво се слушна ударот во банкина

314

Неполн час го делел Ѓулзим Галипи од ужасниот миг што ќе го памети цел живот.Критичниот миг му е како на сцена од страшен филм, се било како дел од секунда. Додека автобусот бил во движење, пред да почне да застранува од коловозот, не се слушнало ништо, ниту пукање на гума, ниту кочење.

Прво се чул звукот од ударот во банкина, патниците почкале да паничат, се слушало врискање, некои викале „помош“, вториот тресок бил последното нешто што го слушнал, и потоа мрак, вели во своето сведоштво за телевизија Алфа еден од преживеаните патници.

ИЗВОР: АЛФА

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.