Македонија

Прекин во снабдувањето со електрична енергија Повеќе скопски општини утре без струја

Повеќе скопски општини утре без струја

Поради закажани технички зафати, утре без електрична енергија ќе останат неколку скопски општини, информираат од ЕВН.

Во периодот од 7:00 до 8:00 часот корисниците од дел од село Арачиново. (Општина Арачиново)

Во периодот од 11:00 до 13:00 часот корисниците од делови од улиците Мечкин Камен, Дубровничка, и Сремски Фронт. (Општина Ѓорче Петров)

Во периодот од 9:00 до 14:00 часот корисниците од викенд населбата Веле Поле, дел од село Кондово, дел од с. Кучково и викенд-населбата Кучково. (Општини Ѓорче Петров и Сарај)

Во периодот од 8:00 до 16:30 часот корисниците од стопанските и нестопанските објекти во општина Сопиште, поголем дел од нас. Припор и фирмите „Ице Мак“ и „Метало Солар“. (Општини Сопиште и Кисела Вода)

Во периодот од 8:30 до 15:00 часот корисниците од селата Текија, Дељадровци, Миладиновци и рампата Миладиновци. (Општина Илинден)

Во периодот од 9:00 до 13:00 часот корисниците од дел од ул. Анкарска. (Општина Карпош)

Во периодот од 7:00 до 15:00 часот корисниците од фирмите „Волво сервис за камиони“, ДМ „Транс“, „Птицеводство и живинарската фарма“ зад Суташ. (Општина Илинден)

Во периодот од 9:00 до 11:30 часот корисниците од дел од ул. Мирче Оровчанец. (Општина Карпош)

Во периодот од 13:30 до 14:30 часот корисниците од делови од улиците Прашка, Букурешка и Париска. (Општина Карпош)