Македонија

Повеќејазични ознаки утринава се поставуваат пред институции

Повеќејазични ознаки утринава се поставуваат пред институции

Повеќејазичните патни ознаки од рано утринава се поставуваат пред сите поважни институции. Една од првите локации каде беа ставени нови патокази кај Музејот на Град Скопје, објави Курир.

Тоа е предвидено со Законот за јазици кој вчера македонските пратеници го изгласаа со 69 гласа “ЗА”.