Балкан

Пожар беснее на островот Крит

Пожар беснее на островот Крит

Голем пожар уништи огромни шумски површини на Крит, во близина на населените места кај граот Ираклион.

Засега нема опасност за локалното население, но гаснењето на пожарот е отежнато поради силниот ветер.

Причините за огнената стихија се уште не се познати.