Пожарот од Универзална сала се гледа и од Водно

Пожар избувна претпладнево во Универзалната сала во Скопје. Огромни пламени ја проголтаа локацијата која будеше само убави спомени за скопјани.

По долгогодишни најави за нејзино реновирање, Универзална сала денес беше пеплосана во оваа несреќа.

Огромен чад се гледа и од Водно.

Наши читатели од повеќе делови од Скопје информираат дека чадот се гледа насекаде, а во околните места се чувствува непријатна миризба.

Становите околу Универзална сала по пожарот останаа без струја.