Позитивен ученик во Велес, во изолација 20 деца, наставничка и директор

23

Еден ученик од ООУ „Блаже Конески“ во Велес, е заразен со Ковид-19, а во самоизолација се 16 негови другарчиња и наставничката. Во останатите училишта и шесте клонови на ЈУ Детска градинка „Димче Мирчев“ нема заразени деца, но 22 во самоизолација. Во моментов во велешките училишта има 20 ученици во самоизолација и две деца од градинка, информира денеска на прес-конференција градоначалникот на Велес, Аце Коцевски.

Од тие 20 ученици во самоизолација, освен 16 од ООУ „Блаже Конески“, се и уште четири ученици од ООУ „Св Кирил и Методиј“.

Меѓу наставниот кадар во велешките училишта и градинката нема заразени, но затоа има заразено едно техничко лице во ООУ „Панко Брашнаров“. Поради тоа во изолација се и двајца наставници од ООУ „Панко Брашнаров“ и по еден во ООУ„Блаже Конески“, гимназијата „Кочо Рацин“ и во ССОУ „Коле Неделковски“. Во самоизолација е и еден директор

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.