Предлог-одлуката за продолжување на кризната состојба во енергетика помина и во ЗПК

Предлог-одлуката за продолжување на кризната состојба во енергетиката попладнево го помина и филтерот на собраниската Законодавно-правна комисија.

Се очекува пратениците на пленарна седница да гласаат за продолжување на кризната состојба во енергетика од 1 октомври до 30 април 2023 година.

Претходно и собраниската Комисија за одбрана и безбедност ја одобри Предлог-одлуката за продолжување на кризната состојба на територија на земјава и Градот Скопје поради недостиг на електрична и топлинска енергија.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.