Предлог-закон за заеднички гранични премини со Албанија

36

Владата го утврди Предлог-законот за ратификација на Договорот меѓу Владата на Македонија и Владата на Албанија за воспоставување на заеднички гранични премини според концептот на заеднички гранични контроли меѓу двете земји, кој доаѓа како предлог од Министерството за надворешни работи.

Овој договор ќе го намали времето на чекање на граничните премини и има за цел значително да го олесни движењето на граѓаните меѓу двете земји.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.