Премиерот денеска ќе ги посети дечињата од домот „11 Октомври“

71

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска по повод новогодишните празници, ќе го посети Детскиот дом „11 Октомври“, Скопје.

Почетокот на настанот е предвиден за 11:30 часот.

Премиерот Груевски неодамна изјави дека целосно е смената сликата за грижата од државата кон децата без родители и родителска грижа, со мерките што ги презема Владата.

Со последната одлука на Владата, Груевски кон крајот на неомври изјави дека напролет ќе бидат доделени 40 целосно опремени станови на штитениците кои се излезени од домовите во повеќе градови низ државата.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.