Пренџов за отворањето на бугарскиот клуб во Охрид: Со безкичмењаци на чело на државата, илузија би било друго да очекуваме

Пратеникот Љупчо Пренџов се огласи преку Фејсбук статус по повод денешното отворање на бугарскиот клуб во Охрид.

Тој посочи дека Бугарите отворија втор фашистички клуб во Македонија наместо тоа што премиерот Ковачевски го вети пред македонската јавност, односно отворање на македонски културен клуб во Бугарија.

– Со безкичмењаци на чело на државата, илузија би било друго да очекуваме, напиша Пренџов.