Приближно 6 700 граѓани влегле и излегле од ГП „Табановце“ од полноќ до 13 часот

Приближно 6.700 граѓани, македонски и странски влегле и излегле од граничниот премин „Табановце“ денеска од полноќ до 13 часот, соопштија од МВР.

-Од полноќ до 13 часот на ГП „Табановце“ влегле 1.164, излегле 3.233 граѓани или вкупно 4.397 граѓани, соопштија од МВР.

Во истиот период влегле 1.460, а излегле 843 странски државјани.