Придобивки и искуства од воведување на ХАЛАЛ системот

Министерот за економија Ваљон Сараќини денеска ќе одржи прес конференција на која ќе информира за мерката „Финансиска поддршка за воведување на ХАЛАЛ систем“.

На прес конференцијата ќе присуствуваат и директорот на „Алкалоид“ Живко Мукаетов, и директорот на  „Макпрогрес“, Глигор Цветанов кои што ќе ги споделат придобивките и искуствата од воведување на ХАЛАЛ системот.