Приведено е лицето кое го симна црковното и го постави албанското знаме на Попова Шапка

Извршителот на делото е пронајден и во моментов е во Полициска станица Тетово.

Вчеравечер е уапсено едно лице кое попладнето од црквата Свети Наум Охридски Чудотворец лоцирана на Попова Шапка прво го симнал знамето на МПЦ – Охридска Архиепискоција а потоа поставил знаме на Албанија.

Извршителот на делото е пронајден и во моментов е во Полициска станица Тетово.

Настанот претходно, околу 18.00 часот во СВР Тетово го пријавил свештеник од црквата на Попова Шапка.