Професионалец до самиот крај: Лаушевиќ ја снимил последната сцена од болнички кревет

Меѓу последните проекти на Жарко Лаушевиќ пред неговата смрт беше серијата „Калкански кругови“, а последните сцени од новата сезона тој ги снимал од болничкиот кревет.

Иако лекарите го советувале да мирува, тој остана професионалец до крајот и ги исполни обврските во серијата.

Извор за српските медиуми открил дека продуцентите и екипата сакале да ја остават работата недовршена бидејќи не знаеле колку време ќе биде во болница.

„Тие му предложија да сними неколку сцени на телефон со неговиот колега. Тој со задоволство прифатил, иако лекарите го советувале да не се напрега премногу.

На Лаушевиќ му донеле телефон во болница, а тој му се јавил на колегата кој снимал.

„Лауш не може да се види во таа сцена, се слуша само неговиот глас. Тоа е максимумот што можевме да го направиме бидејќи не сакавме премногу да го заморуваме. Тој тоа го направи херојски”, рекол извор од продукцијата на шоуто.

Кога го завршиле разговорот, на телефон се јавил неговиот колега со кој разговарал, а целата екипа со громогласен аплауз го поздравила Жарко. Многумина дури и плачеле бидејќи сите тоа го доживеале многу емотивно.