Произведени 14.530 MWh електрична енергија во изминатото деноноќие

АД ЕСМ во текот на вчерашниот ден произвело 14.530 мегават часа електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и за потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Според податоците од диспечерски извештај на АД ЕСМ, во Термоелектраните се произведени 11.641 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.889 MWh.