Македонија

Протест пред Собрание против Законот за јазици

Протест пред Собрание против Законот за јазици

Законот за употреба на јазиците денеска е на дневен ред на пленарната собраниска седница. Сè уште е нејасно како ќе се одвива таа и дали ќе се разгледуваат илјадниците амандмани што ги поднесе ВМРО-ДПМНЕ.

Законот за употреба на јазиците денеска во 13 часот ќе се најде на собраниска седница.

Пред зградата на Собранието во моментот се одржуваат протести против усвојувањето на Законот.

 

Видео: Радио Слободна Европа