Македонија

Протест за чист воздух пред Владата

Протест за чист воздух пред Владата

Денеска пред Владата ќе се одржи нов протест против загадениот воздух.

Протестот се очекува да почне во 12 часот, а го организираат граѓани кои повикуваат на масовност преку социјалните мрежи.

„Британската влада во 2.000-та ни подарила согорувач за медицински отпад, кој не ги задоволува ЕУ-стандардите и не дава заштита од отровите при согорувањето. Овој согорувач не ги филтрира гасовите и токсините кои предизвикуваат рак и многубројни други нарушувања“, се вели во повикот за протестот на социјалната мрежа Фејсбук.