Путин нареди да се направи список на земјите кои воведоа санкции против Русија

Рускиот претседател Владимир Путин ѝ нареди на владата да состави и во рок од два дена да му достави список на земји кои воведоа санкции кон Руската Федерација.

Ова важи и за компании, организации и поединци, според указот на шефот на државата.

„Владата на Руската Федерација во рок од два дена да направи список на странски земји кои вршат непријателски дејствија против Руската Федерација, руските правни и физички лица“, се вели во соопштението.

Со овој указ, претседателот воспостави привремена постапка за плаќање на странски кредитори поврзани со земјите кои воведоа санкции кон Руската Федерација.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.