Работите кои зрелата жена не ги прави во името на љубовта

93

Веројатно во младоста сум прочитала многу книги за тешката жертвувана љубов и сигурно поради тоа долго време мојата љубов беше токму таква: полна со драми, солзи и прошка.

Ако ги нема, тоа воопшто не е љубов, туку несериозна афера. За среќа ги отворив очите или можеби само пораснав и се уморив да страдам. Сега љубовта за мене е тивка радост и никакви жртви.

По слепата младост, оддадена поради некој си, почнав да живеам за себе и за себе. Тоа не значи дека немам потреба од никого. Сега сум успешна, егоистична, самостојна самотница. Не. Исто како на 20 сакам љубов, топлина, односи.

Само потсетувам дека во здравите односи тоа е заемно. Мажот или го сака истото или нема место во мојот живот. Затоа јас веќе не го правам овие работи!

Не чекам да ми се јави или да ми испрати пораки

Или пишувам сама, или ги отстранувам контактите на оние кои не наоѓаат време за едно кратко “Се извинувам, зафатен сум, ќе ти заѕвонам кога ќе се ослободам”.

Не одам на состаноци, ако местото и времето ми се неудобни

За да остави задоволство средбата, треба да е пријатна и за двајцата. Ако мажот не е заинтересиран за практичноста на жената, значи тој воопшто не е заинтересиран за неа.

Не простувам недостатокот на подарок за мојот роденден или други мои празници

Невнимателността кон датумите се важни за некого, вклучително со невнимателноста кон човекот како целина. Финансиски стиснати луѓе се стиснати и во сè друго.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.