Работна средба меѓу ФЗОМ и Црвениот крст на Македонија

157

 Директорката на Фондот за здравствено осигурување, Маја Парнарџиева Змејкова, беше домаќинка на работната посета на Генералниот секретар на Црвениот крст на Македонија и секретарката, Сузана Тунева Пауновска. 

Целта на работната посета беше презентирање на активностите кои ги презема Црвениот Крст на Македонија, на планираните проекти за 2014 година, како и модалитетите на соработка меѓу Фондот за здравствено осигурување и Црвениот крст на Македонија.

На состанокот стана збор и за превентивните програми на Црвениот крст, прашањето за здравственото осигурување на бездомниците, крводарителските акции во Република Македонија и беше договорено да се потпише Меморандум за соработка во областитите во кои ќе се реализира соработката меѓу Фондот и Црвениот крст.

Директорката Парнарџиева Змејкова истакна дека е секогаш отворена за соработка со сите здруженија и институции кои придонесуваат во подигнувањето на свеста кај граѓаните како и од важноста за редовни како и превентивни здравствени контроли, со цел подобра благосостјба на сите граѓани, за што се договорија предавања на определени целни групи.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.