Ракетирани 250 локации на Хамас, како и ракетен фрлач лоциран до џамија и градинка

Израелските одбранбени сили соопштија дека борбени авиони нападнале над 250 локации на теророт на Хамас во Појасот Газа во текот на изминатиот ден.

Според ИДФ, локациите вклучувале инфраструктура на Хамас, командни центри, тунели и ракетни фрлачи.

ИДФ вели дека ракетните фрлачи биле „поставени во срцето на цивилните области кои пукале кон израелска територија во текот на војната“.

Одделно, ИДФ соопшти дека силите на морнарицата нападнале позиција за лансирање ракети земја-воздух на Хамас во Кан Јунис.

ИДФ вели дека локацијата за лансирање ракети е „лоцирана во непосредна близина на џамија и градинка, што е уште еден доказ дека Хамас намерно користи цивилни локации за терористички цели“.