Раст на бројот починати и новозаразени во Бугарија

Во Бугарија, 60 лица починаа од коронавирус во последните 24 часа, а потврдени е нови 772 случаи на оваа инфекција, меѓу 13.540 тестирани лица.

Од почетокот на пандемијата во Бугарија, потврдени се 215.589 случаи на коронавирус, а починале 8.880 лица, пренесува БТА.

Има 26.582 активни случаи, од кои 2.822 заразени лица се во болница.