Речиси готов на експресниот пат Велес-Штип

Патот се градеше во три фази, од кои двете се веќе завршени, а најголем дел од работите на третата фаза од патот, која е во должина од 10 километри, се завршени. Станува збор за инвестиција од околу 15 милиони евра, средства обезбедени преку Европската банка за обнова и развој, а со пуштањето во употреба на овој експресен пат се очекува да се олесни сообраќајот на оваа делница која што е многу фреквентна.

Увид во градежните активности денеска извршија лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заедно со министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и директорот на Државното претпријатие за државни патишта Александар Стојановски.

Министерот Мисајловски информираше дека согласно планираната динамика се одвиваат и градежните активности на автопатот од Миладиновци до Штип каде веќе се асфалтирани 22 километри од вкупно планираните 47 километри. На овој автопат има седум клучки и неколку мостови и со него се очекува да се скрати времето на патување во овој регион.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.