Рекордна популарност на Путин во Русија

Популарноста на рускиот претсдател Владимир Путин достигна овој месец рекорд до 87 отсто задволни граѓани, што покажување на најголема доверба во последните шест години, соопштува рускиот независен центар „Левада“.

Путниовата популарност е за 22 отсто зголемена во споредба со јануари оваа година, додека бројот на незадовол ни граѓани се намалил од 34 на 13 отсто во август.

E68F297D-3E25-4DB8-B142-CC3D91BB8327_mw1024_s_n

Ова е најголемата популарност која руски претседател ја ужива по руско-грузијаката војна во 2008 година, кога го поддржуваа 88 отсто.

Популарноста на премиерот Димитриј Медведев исто така е порасната за 48 отсто од јануари и сега изнесува 71 отсто.