Револт во СДСМ од кадровските решенија на Заев

Во опозициската СДСМ врие. После речиси 4 месеци од последната седница која се одржа на 16 јули, опозициската партија вчера одржа Централен одбор. Како што дознава Прес24 од високи партиски извори на Бихаќка на седницата не присуствувале повеќе од 1/3 од членовите на овој најбитен партиски орган меѓу два Конгреси. Особено било видливо отсуството на поранешните пратеници и видни членови на СДСМ.

Дури, поранешната пратеничка од Битола, Весна Бендевска, упатила писмо до претседавачот на Централниот одбор, Диме Велковски, со кое, своето отсуство го објаснила со многу сериозни обвинувања дека Зоран Заев и Радмила Шекеринска директно го кршат Статутот на СДСМ, ги понижуваат органите на партијата, ја гушат демократијата, со тоа што според неа ниту една одлука поврзана со преговарачкиот процес и кадровските решенија, претходно не е одобрен низ вообичаените партиски процедури.

Уште една потврда за незадоволството во СДСМ е от

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.