Ристески: Нови парламентарни избори заедно со локалните за излез од кризата

139

Најдобро решение за излез од политичката криза би било организирањето на нови предвремени парламентарни избори заедно со локалните, смета градоначалникот на Прилеп, Маријан Ристески.

„Најдобар излез од кризата би биле што побрзи парламентарни и локални избори. Ако СДСМ ја приложеа платформата пред парламентарните избори чисто се сомневам дека ќе дојдеа до ваков резултат, сметам дека би имале помалку пратеници, а и не би дошле до ескалација на политичката ситуација. Мора да излеземе од кризата којашто штетно ќе се одрази на понатамошното функционирање на државата, не само на локалната самоуправа, а најдобро решение би биле нови парламентарни и нови локални избори“, изјави Ристески.

Ристески гостуваше во „Отворено студио“ со Градимир Марковски на тема „Градоначалници без мандат“.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.