Европските конзервативци загрижени поради политичката хајка, насилстватa во затворите и изборните измами во Mакедонија

84

Најбројната политичка групација во Европскиот парламент, Европската нардона партија (EPP|) изрази загриженост поради политичката хајка, насилството во затворите, како и од извештаите за измама на изборите и во петокот повика на транспарентни слободни и фер избори според демократските стандарди.

EPP_OSCEPA@EPP_OSCEPA

The @epp and likeminded Group in the OSCEPA this morning on is concerned on the political prosecution, on the violence in prisons, on the reports on vote fraud and calls for transparent free and fair elections following democratic standards

15 people are talking about this

Пред парламентарците на EPP во седиштето на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) во Виена, на зимската сесија свое обраќање имаше и пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев

Во своето обраќање во австриската престолнина, Ѓорчев истакна дека во Македонија се случува политичко насилство, прогон, изборни кражби и економски колапс.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.