Росоклија: Ние Македонците ја губиме македонската држава – ќе нѐ избришат од списокот на нации во светот

612

Ние Македонците ја губиме македонската држава и после завршување на ,,преговорите“ во Њујорк, кои за безкарактерниов карактер што глуми преговарач и политичар, ,,ќе бидат многу напорни, но тој за нас ќе го извлече најдоброто можно“, ќе не избришат од списокот на нации во светот, пишува Горазд Росоклија на својот Фејсбук профил.

-А ние? Ние ќе продолжиме да молчиме и да се надеваме дека нема да ни се случи тоа што ни се случува. На фотографијата е Охрид денес, можеби не за долго наш, пишува Росоклија на Фејсбук.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.