Русија и Обединетите Арапски Емирати потпишаа договор вреден 1,4 милијарди долари

Рускиот претседател Владимир Путин денеска беше во посета на Обединетите Арапски Емирати за време на која двете земји потпишаа договор вреден 1,4 милијарди долари.

– Инвестициите ќе бидат направени во областа на петрохемијата, транспортот и медицината. Проектите вредат околу 1,4 милијарди американски долари и опфаќаат широк спектар на различни индустриски гранки, рече Путин на средбата со бизнисмени од двете земји.

Путин рече дека Москва ја поздравува инвестицијата на Обединетите Арапски Емирати во руската економија и потсети дека Фондот Мубадала Емирејт е еден од првите партнери на Рускиот фонд за директни инвестиции и дека тие веќе имаат спроведено повеќе од 45 проекти во вредност од 2,3 милијарди американски долари.

– Враќањето на овие инвестиции е значајно, тие понекогаш се трипати повисоки од светските стандарди, додаде Путин.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.